Werkwijze in Nederland

Dental Reizen verleent complexe tandheelkundige zorg gericht op patienten tussen 18 en 100 jaar.

Het beleid is erop gericht dat de behandelingen in onze praktijk te Berg en Terblijt (NL) worden verricht. Op verzoek kan bemiddeld worden naar het buitenland. Klik hier voor meer info.

Eerste contact :

U kunt bellen of mailen met de praktijk. Een van onze administratief medewerk(st)ers maakt met u vervolgens een afspraak voor een intake met diagnose en behandelplan.

1e Bezoek : Intake, Onderzoek en diagnose

Ter voorbereiding op de intake met de tandarts is er voor patenten een pagina toegevoegd op de site onder ” Tips voor patiënten ” wat u zeker moet lezen. Klik hier om het te lezen.

In het eerste onderzoek stelt de tandarts vast wat uw zorgvraag en de aard van het probleem of klacht is.

Voor een verantwoorde behandeling is een goede mondhygiëne heel belangrijk, dwz. gezond tandvlees, geen ontstekingen,etc..

Volgende stappen worden doorlopen wanneer u voor de 1e keer komt :

 • Anamnese : U vult een gezondheidsvragenlijst in en een lijst met voedings- en poetsgewoonten welke u afgeeft aan de tandarts die u gaat onderzoeken.
 • Zorgvraag : De tandarts vraagt naar uw wensen en klachten.
 • Extra-oraal onderzoek : Onderzoek gericht op eventuele afwijkingen in het aangezicht.
 • Intra-oraal onderzoek : Onderzoek gericht op de binnenkant van de mond.
 • De diagnose : De resultaten van de onderzoeken worden vastgesteld en met u besproken.
 • Röntgenfoto (klein) of OPG (groot) : Indien noodzakelijk ter beoordeling van tandwortels en kaakbot en alleen met uw toestemming.
 • Oplossingen-Alternatieven : De tandarts bespreekt met u de mogelijke behandeling en geeft daarbij alternatieven aan. Van elke mogelijke behandeling worden de voor- en nadelen, risico’s, kosten en prognose aangegeven.
 • Behandelplan : Het behandelplan met alternatieven wordt opgesteld en met u besproken. U krijgt daarna het behandelplan mee naar huis.
Bedenktijd: U krijgt alle tijd om de informatie nog eens rustig door te lezen, zodat u  een weloverwogen keuze kunt maken. U bent uiteraard vrij om een second opinion te vragen bij een andere tandarts. U kunt zelfs besluiten om de behandeling uit te stellen of elders te laten uitvoeren.
Toestemming : Indien u bij Dental Reizen behandeld wilt worden, vragen wij u om uw keuze van de behandeling aan de tandarts aan te geven en het voorgestelde behandelplan te ondertekenen. Uw instemming is namelijk vereist, voordat er begonnen kan worden met de behandeling!
Behandeling : Behandelplanning ; De verschillende fases en de duur van de behandelingen worden besproken zodat u weet wanneer en wat er gaat gebeuren. Vervolgens wordt aangevangen met de voorbehandeling of eigenlijke behandeling.
Nazorg:
 • Nadat u klaar bent met de volledige behandeling, wordt u een nazorgprogramma aangeboden. Wij volgen hierbij het algemene beleid rondom nazorg na 1, 3 en 6 maanden . Na het nazorgprogramma volgen wij het beleid met betrekking tot de periodieke controles (Periodiek Mond Onderzoek).
 • Een goede mondhygiëne en het opvolgen van periodieke controles is van essentieel belang voor uw mondgezondheid en levensduur van uw tanden en verrichte behandelingen. Alleen zo is het mogelijk om problemen tijdig te kunnen signaleren en op te lossen.
 • Verder zijn er nog 2 factoren die een positieve bijdrage leveren aan gezond tandvlees: niet roken en vermijden van stress.