Interview Dental Travel by “Always Young”,

July 31, 2012. Dental Reizen again in the newspaper. This time “De Limburger” and “Eindhovens Dagblad” write about medical treatments abroad.

Article De Limburger of July 31, 2012

>Klik op de afbeelding hierboven om de artikel te lezen.

20 juli 2012 schrijft de Nederlandse krant “Algemeen Dagblad” een artikel over betaalbare tandheelkundige behandelingen in het buitenland.

Article Algemeen Dagblad of 20 July 2012

Klik op de afbeelding hierboven om de artikel te lezen.

In de krant “Metro” van 15 december 2011 schrijft Jurriaan Nolles een artikel over Dental Reizen – “Hollanders naar tandarts in Turkije”.

article in the Metro of 15-12-2011
Volledige artikel kunt U van onze site hier lezen of op de site van “Metro” de origineel bekijken.

Op 30 oktober 2007 werd er een televisiereportage uitgezonden over de tandheelkunde in Turkije. Een  televisieploeg uit Frankrijk is met enkele  Franse  patienten meegevlogen en deze heeft gedurende haar verblijf in de hotels, bij de transfers, de tandartsen, de implantoloog en tevens de techniciens gefilmd. Deze reportage werd op TF 1 (Frankrijk) “Le droit de Savoir” uitgezonden. (vergelijkbaar met Netwerk en Nova).

Op 10 november 2007 werd door TV Limburg (Nederland) aandacht besteed, in een uitzending, over ons bedrijf met Musa Temel en tandheelkundige behandelingen in Turkije:

Op 12 juni 2009  is er een televisiereportage uitgezonden over ons bedrijf en haar oprichter Musa Temel met zijn werkzaamheden in Hongarije. Een televisieploeg uit België is met onze Belgische klanten meegevlogen en heeft een reportage gemaakt over onze werkzaamheden in Hongarije/Budapest. Deze reportage werd op RTBF  (Frans/België) in ” Question à la une” uitgezonden.

Nieuwe reportage in “de Telegraaf” dd. 14-09-2011:
“Op vakantie naar de tandarts” over onze klanten en hun ervaringen.
Om deze reportage te herlezen ga op www.telegraaf.nl

Article from the Telegraph September 14, 2011

Recent Frans Artikel in “Le Parisien” op 13 augustus 2007 over onze firma, ons team van begeleiders, onze tandartsen en chirurgen en cliënten in Hongarije. Om het artikel te lezen, surf naar www.leparisien.com en zoek het artikel voyages dentaires op. Kijk ook op de Franse vertaling  bij reactions-media.

the fact

In het nieuws 10-06-2005 deel 1:

Naar Turkse tandarts als halve vakantie. Snel naar de tandarts in Turkije om dan geld genoeg over te houden voor een  vakantie aan de kust bij Antalya. Dat kan via het Limburgse bureau. Naar de tandarts in Turkije? dat nooit! dacht de in Belgisch Limburg getogen Musa Temel (38) toen hij een jaar geleden tijdens een vakantie met zijn Maastrichtse vrouw  in Turkije ten val kwam en zijn gebit beschadigde, “mijn gebit toevertrouwen aan een Turkse tandarts, dat leek mij wel érg riskant, zegt de zoon van Turkse ouders. Maar uitstel van behandeling was te pijnlijk en Musa Temel belande bij Antalya in de tandartsstoel. Het resultaat viel 200 procent mee. In Hulsberg toont hij trots zijn glimmende porseleinen kronen. Het prijskaartje viel dusdanig laag uit dat al snel ook echtgenote  in de stoel klom om haar gebit onder handen te laten nemen. Vrienden en familieleden deden tijdens vakanties in Antalya hetzelfde. Meer positieve ervaringen volgden. Bij technisch ingenieur Musa  ging een lampje branden. Steeds meer mensen in Nederland hebben onvoldoende geld voor dure tandartsbehandelingen. Ondertussen staat in het plaatsje Serik de tandarts te popelen om zijn vakkennis toe te passen. Zijn kronen en bruggen kosten één derde van de prijs van de Nederlandse exemplaren. Eén plus één is twee voor Musa Temel. Zij begonnen een jaar geleden hun bureau , dat een volledig begeleid tandartsbezoek aanbiedt. “Ik stond meteen versteld van de techniek in de behandelkamer van de tandarts. Hij heeft zelf een camera waarmee hij in je mond filmt en je meteen op een monitor laat meekijken naar je tanden. We vertrouwen hem volkomen”, zegt Musa.

limburger

Artikel 10-06-2005 deel 2:

Verzekering betaalt mee aan de Turkse kosten. Het is de bedoeling dat mensen eerst zelf bij een gevestigd reisbureau hun vlucht naar Antalya en een verblijf boeken. Musa uit Maastricht zorgt dan dat zij ter plekke aanwezig zijn. Zij gaan mee naar de tandarts. Ze stellen de mensen op hun gemak en treden op als tolk. “De tandarts werkt ook ‘s avonds, op zaterdag en zondag. Hij werkt desnoods tot één uur ‘s nachts door om op tijd klaar te zijn”, zegt Musa. Hij rekent voor dat een Turkse kroon 150 euro kost, waar dat in Nederland circa 500 euro is. Een volledige gebitsbehandeling aan kronen en bruggen kan zo een voordeel van duizenden euro’s opleveren. Mensen kunnen de gemaakte tandartskosten bovendien op hun aanvullende tandartsverkering in Nederland verhalen, zo bevestigt woordvoerder D. Westerwoudt van zorgverzekeraar CZ. Het gaat dan niet om het hotelverblijf en vliegkosten. Volgens woordvoerder R. Dortmundt van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering Tandheelkunde staat deze brancheorganisatie neutraal tegenover Turkse tandartsbehandelingen. Wij adviseren mensen wel om goed na te denken, want aan een kroon of brug zit vaak een hoop nazorg vast. Als mensen daarvoor nog een tweede keer naar Antalya moeten vliegen, wordt het alsnog prijzig”, zegt hij. Volgens Dortmundt kunnen mensen niet van hun Nederlandse tandarts verwachten dat die de nazorg voor een in Turkije gezette kroon gaat verrichten”. Bij de prijs van de kroon zit de nazorg inbegrepen. Een Nederlandse tandarts begint anders opnieuw als er problemen zijn.” Musa  Temel vindt niet dat ze de Nederlandse tandartsen het brood uit de mond stoten. “Wij richten ons vooral op de mensen die geen dure kronen kunnen betalen. Sommige van onze klanten zijn bijna 10 jaar niet meer bij de tandarts geweest. Tandartsen hebben er toch alleen maar belang bij dat de conditie van het gebit van mensen optimaal is”, roepen zij uit. “Veel mensen komen in Turkije met nieuw zelfvertrouwen de stoel uit. Ook voor ons is dat geweldig.”

insurance

Magazine “Standby” April 2007 about our team, dentists and surgeons and our clients in Turkey.
(See Publisher Bohn Stafleu Van Loghum Publisher)

The journal for dental assistants in the Netherlands. For a free sample, see: www.bsl.nl

standby

Article about us in England 09-01-2006.

To read the article go to the menu button “media” on our English page.

pensioner

arnold