Nederland (Limbourg)(50% goedkoper dan in de BeNeLux)
Kroon porselein-metaal€ 350
Kroon porselein-zirkonium€ 430
3-delige brug porselein-metaal€ 1010
Turkije, Hongarije(70% goedkoper dan in de BeNeLux)
Kroon porselein-metaal€ 190
Kroon porselein-zirkonium€ 270
3-delige brug porselein-metaal€ 570

Wat gaat u verkrijgen na uw eerste afspraak en consult?


Bespaar tot €200 in vergelijking met andere klinieken voor een diagnose door de tandarts.

Uitgeprint behandelplan zonder verplichtingen met alle voor-en nadelen.

2 tot 3 alternatieve behandelingen (goedkope en duurdere).

(met kaakoverzichtsfoto + €30)

Het ontvangen van het behandelplan en offerte na de diagnose is
vrijblijvend en zonder verplichtingen

Wat is een kroon?


Een kroon is een overkapping van porselein-metaal of porselein-zirkonium dat over een lichtelijk beslepen tand of kies past. De kroon wordt op de tand of kies definitief vastgelijmd. Door de kroon krijgt de tand of kies een esthetische uiterlijk en de functie wordt hersteld.

Wanneer kan een kroon nodig zijn?

  • Als er onvoldoende houvast is voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.
  • Esthetische redenen. Soms zijn tanden sterk verkleurd of tanden zijn niet goed  gevormd of ze zitten niet in een mooie booglijn met de andere tanden.
  • Om een tand of kies beschermen tegen breukgevaar als er reeds grote vullingen zoals amalgaam of composiet in verwerkt zijn.

Porseleinen brug.

Een brug wordt toegepast ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer tanden of kiezen aan de weerszijden van de ontbrekende tanden of kiezen. De ontbrekende tanden of kiezen worden brugtussendelen genoemdBij een gewone brug bevinden de pijlers zijn aan weerszijden van de open ruimte.

Wanneer kan een brug nodig zijn?

  • Om beter te kunnen eten en kauwen door de ontbrekende kiezen te vervolledigen.
  • Esthetische redenen.
  • Ter voorkoming dat tanden en kiezen scheef gaan migreren en andere tanden of kiezen uitgroeien door de ontbrekende tanden/kiezen .
  • Het vervangen van een uitneembare prothese of plaatje in een vaste,  niet uitneembare oplossing .

In de plaats een brug kan een implantaat een goed alternatief zijn als duurzame oplossing indien er voldoende kaakbot is.

Materiaal waar kronen en bruggen uit zijn vervaardigd.

Porselein Zirconium
Kronen en bruggen van porselein-zirkonium  worden steeds meer toegepast. De binnenkant van deze kronen en bruggen zijn vervaardigd uit zirkonium en de buitenkant is overdekt met porselein.
Deze kronen en bruggen worden door nieuwe technieken als CAD/CAM en  lasertechnologie vervaardigt. Hierdoor kan preciezer, nauwkeuriger en dunner gewerkt worden om een goed sluitende kroon te vervaardigen.
Het materiaal is tandkleurig en ziet er zeer natuurlijk uit, ze geven het meest natuurlijke en esthetische resultaat. Tevens ideaal voor mensen met een metaal-allergie.

Porselein Metaal

De binnenkant van deze kronen en bruggen zijn vervaardigd uit metaal en de buitenkant is overdekt met porselein.
Hierbij wordt meestal Chrome-Cobalt als basis gebruikt en zijn de kronen en bruggen sterk, waardoor porselein-metaal bruggen geschikter zijn voor grotere overbruggingen.  Dit zijn veel toegepaste kronen en bruggen en ze zijn erg esthetisch. Ook zijn er kronen en bruggen te verkrijgen met een edelmetalen basis zoal goud, palladium, en titanium. Deze worden toegepast voor mensen met een metaal-allergie en zijn meer lichaamscompatibel maar duurder door het edelmetaal.