Nederland (Limbourg) (50% goedkoper dan in de BeNeLux)
Facings 100 % porselein E-MAX € 450
Turkije, Hongarije  (70% goedkoper dan in de BeNeLux)
Facings 100 % porselein E-MAX € 250

Wilt u mooie witte tanden?

Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Wat gaat u verkrijgen na uw eerste afspraak en consult?

Bespaar tot €200 in vergelijking met andere klinieken voor een diagnose door de tandarts.

Uitgeprint behandelplan zonder verplichtingen met alle voor-en nadelen.

2 tot 3 alternatieve behandelingen (goedkope en duurdere).

(met kaakoverzichtsfoto + €30)

Het ontvangen van het behandelplan en offerte na de diagnose is
vrijblijvend en zonder verplichtingen

Wat is een facing en toepassing?

Een facing is een laagje tandkleurig materiaal van composiet of een dun schildje van porselein E-max of porselein-zirkonium. De tandarts kan met composiet op de tand een facing vervaardigen maar een porseleinen facing door het labo vervaardigd is veel esthetischer en duurzamer. Zo kan hij de buitenkant van tand qua vorm en/of de kleur veranderen. Ook kan hij bijvoorbeeld spleetjes tussen de voortanden opvullen, afgebroken hoekjes van tanden repareren, sterk verkleurde gele of bruine tanden definitief wit maken door een nieuwe buitenlaag aan te brengen en scheve tanden rechter laten uitzien.

Hoe lang gaat een facing mee?

Een porseleinen E-max facing gaat tien jaar en vaak ook langer mee. Roken en slechte mondhygiëne zijn nadelig voor de levensduur van een facing. Een facing kan beschadigen of een stukje kan afbreken als u bv. tandenknarst, op uw nagels regelmatig bijt of met uw voortanden iets hard wil afbijten, net als een normale natuurlijke tand. Verantwoord gebruik is dus belangrijk. De tandarts kan een beschadigde of afgebroken facing altijd zelf repareren of zelfs helemaal vervangen voor een nieuwe facing.

Van welk materiaal worden facings gemaakt?

 Een facing wordt gemaakt van wit composiet, porselein E-max of porselein-zirkonium. Voor een porseleinen facing hoeft de tandarts over het algemeen minder aan uw tand te slijpen dan voor een porseleinen kroon. De kosten van een composiet facing zijn lager dan bij een porseleinen E-max of porselein-zirkonium facing. Een facing van porselein E-Max is veel minder gevoelig is voor tandplak op het oppervlak en is esthetischer en duurzamer dan composiet.

Waaruit bestaat de behandeling voor een porseleinen E-Max facing?

Het aanbrengen van een facing verloopt in een aantal stappen. Verdoving, lichtelijk beslijpen, afdrukken nemen, kleurbepaling en passen. Een porseleinen E-Max facing wordt in een tandtechnisch laboratorium vervaardigt. Daarom moet u minimum tweemaal naar de tandartspraktijk.

De behandeling voor een porseleinen E-Max facing.


Kleurbepaling
Tijdens de eerste behandeling bepaalt de tandarts samen met u de juiste kleur of een door u gewenste nieuwe wittere kleur van de facings. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een kleurenstaal. De facing wordt vervolgens in het tandheelkundig laboratorium in dezelfde kleur vervaardigd.


In vorm brengen van de facing
Uw tandarts maakt een afdruk van uw tanden. Deze afdruk wordt verstuurd naar het tandtechnisch laboratorium. Daar maken ze uw facing in de gewenste vorm die exact op uw eigen tand zal passen. U krijgt een noodvoorziening na het eerste bezoek zodat uw tanden beschermd blijven tegen koude en warmte en dat u netjes de tussentijd kunt overbruggen.


Vastplakken van de facing
Tijdens de tweede behandeling wordt eerst samen met u gekeken als alles volgens wens is en de facings worden provisorisch in uw mond geplaatst zodat u deze kunt beoordelen op vorm en kleur. Indien dit niet naar wens is worden de facings naar het labo teruggestuurd ter correctie. Voordat de tandarts de facing aan uw tand definitief vastplakt, brengt hij een hechtlaag aan op uw tand, een soort primer. Hierna plakt hij de facing definitief met een speciale lijm die niet meer loslaat en kunt u weer glimlachend door het leven!