Wat gaat u verkrijgen na uw eerste afspraak en consult?

Bespaar tot €200 in vergelijking met andere klinieken voor een diagnose door de tandarts.

Uitgeprint behandelplan zonder verplichtingen met alle voor-en nadelen.

2 tot 3 alternatieve behandelingen (goedkope en duurdere).

(met kaakoverzichtsfoto + €30)

Het ontvangen van het behandelplan en offerte na de diagnose is
vrijblijvend en zonder verplichtingen

Wat is Sinus Lift?

Een veel voorkomende procedure in de orale implantologie is het opvullen van de kaakbijholte, dit wordt een sinus-lift procedure genoemd. De kaarbijholte bevindt zich in het gebied van de (kleine) kiezen van de bovenkaak.Wanneer er te weinig bot is in de bovenkaak ter hoogte van de kiezen om de implantaten te plaatsen, is er de mogelijkheid om met botpoeder de kaakhoogte te verhogen.

Directe (laterale) Sinus Lift

Opensinus Opensinus2

Directe sinuslift wordt toegepast als er slechts enkele mm. bothoogte is. De techniek om de kaakholte op te vullen wordt sinus-lift procedure genoemd. Deze procedure wordt al meer dan twintig jaar succesvol uitgevoerd en wordt nu als een geaccepteerde en voorspeelbare manier gezien om bothoogte op te bouwen. Hierbij wordt 2 tot 4 gram steriel botpoeder geplaatst via een venstertje in de kaak. Dit venstertje ‘opening’ wordt gerealiseerd d.m.v. een ultrasonische trilapparaat: Piezosurgery (zie onderaan de pagina).De techniek om de kaakbijholte op te vullen wordt zoals reeds eerder gezegd een sinus-lift procedure genoemd. Deze procedure wordt al meer dan ruim twintig jaar succesvol uitgevoerd en wordt nu als een geaccepteerde en voorspelbare manier gezien om bot op te bouwen.In de bovenstaande afbeeldingen is schematisch het principe van een directe sinus-lift afgebeeld. Na het opklappen van het tandvlees (links) wordt er een luikje in het kaakbot geboord, waarna het slijmvlies dat de kaakbijholte bekleed afgeschoven en weggeduwd kan worden (rechts), de ruimte die ontstaan kan dan opgevuld worden met bot en/of een botsubstituut, waardoor de kaakbijholte kleiner wordt en er uiteindelijk een implantaat met voldoende lengte geplaatst kan worden.

 Indirecte sinuslift

indirectsinus1 indirectsinus2

 

Als er meer bot aanwezig is dan kan de bodem van de kaakbijholte ook met behulp van een soort van priemen, oesteomen genaamd, omhoog getikt worden. Dit wordt gedaan door het botgat, waar ook later het implantaat in aangebracht zal worden. Afhankelijk van de situatie wordt ook bot of een botvervangend materiaal door de boorgaten omhoog gewerkt, zie als voorbeeld de twee afbeeldingen hierboven. Deze techniek kan alleen toegepast worden als er 1 tot 2 mm. bothoogte te weinig is.Deze techniek is minder traumatiserend dan de directe/laterale methode, maar is meer experimenteel van aard en kan alleen toegepast worden als er enkele millimeters bot te weinig is.