U kunt profiteren van de voordelige tarieven in

Hongarije (Boedapest) en Turkije (Antalya)

Prijs van een implantaat titanium vanaf € 545,-


 

In Nederland (Maastricht) implantaten tegen betaalbare prijzen!

Prijs van een implantaat titanium € 695,-

 


 

implantaat-schema

 


Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Wortel met kiesImplantaat en kroon

Wanneer worden implantaten toegepast?

Een tand is vervangen door een implantaat een en kroon
Bij het ontbreken van één tand of kies. De tandarts plaatst op het implantaat een kroon van  metaal of keramiek.

 

3Kiezen
Bij het ontbreken van enkele tanden of kiezen. De implantaten worden in deze situatie van een vastzittende brug voorzien. Een brug is een voor de patiënt niet uitneembare vervan ging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen.

 

Brug op 6 implantaten
Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op zes implantaten een brug van porseleinen-metaal geplaatst worden.

 

Verankering
Bij het ontbreken van alle tanden kunnen op implantaten (meestal twee voor de onderkaak en 4 voor de bovenkaak) een overkappingsprothese worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt.

 


Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk? 

In principe kan bij iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar) een implantaat worden geplaatst. Voor een succesvolle behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen:

 • U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten.
 • Uw kaakbot moet gezond zijn.
 • Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst behandeld.
 • U moet bereid zijn de aangebrachte voorzieningen goed te onderhouden.

De tandarts beoordeelt aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Tegenwoordig is het mogelijk nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is.

NB. Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben een zeer nadelige invloed op het succes van de behandeling.

Twee manieren van inbrengen

 1. Het implantaat is zichtbaar in de mond (steekt door het tandvlees heen). De tandarts hoeft bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese het tandvlees niet meer open te maken.
 2. Het implantaat wordt na het inbrengen helemaal onder het tandvlees opgesloten. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Het tandvlees wordt bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese opnieuw opengemaakt.

Uw tandarts of kaakchirurg overlegt met u welke aanpak in uw situatie de beste is.

Hoe verloopt de behandeling met implantaten?

De tandarts of implantoloog brengt de implantaten in.

Verloop behandeling1

1

Verloop behandeling2

2

Verloop behandeling3

3

Verloop behandeling4

4

Verloop behandeling5

5

 1. Eerst krijgt u een plaatselijke verdoving rond de plaats waar het implantaat komt.
 2. Daarna wordt het tandvlees op de plek waar het implantaat moet komen losgemaakt, zodat het kaakbot zichtbaar wordt.
 3. Dan wordt een gaatje in het kaakbot geboord.
 4. Daarin wordt het implantaat geschroefd of getikt.
 5. Het tandvlees wordt vervolgens gehecht.

Als u meer dan één implantaat nodig heeft, worden deze vrijwel altijd tijdens dezelfde behandeling ingebracht.


Na het inbrengen van de implantaten

De ervaringen met de behandelingen zijn wisselend. Het bot zelf heeft geen gevoel, maar het tandvlees kan enigszins pijnlijk zijn. Daarvoor krijgt u zonodig een pijnstillend middel voorgeschreven.

Vaak is het verstandig gedurende één of twee weken na het aanbrengen van implantaten uw voeding aan te passen. Doe dit in overleg met uw tandarts of kaakchirurg. Drie tot zes maanden na het inbrengen is het implantaat stevig in het bot verankerd. U mag het implantaat in deze periode niet belasten. Een tijdelijk geplaatste voorziening waarborgt de kauwfunctie en de esthetiek zoveel mogelijk.


Nadat een of meer implantaten in het kaakbot zijn verankerd, plaatst de tandarts hierop de kroon, brug of prothese. Hij neemt daarvoor onder plaatselijke verdoving soms eerst een klein stukje van het tandvlees boven het implantaat weg.

Tand vlees verwijderenKroon plaatsen

Mondhygiëne bij implantaten

Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Het is erg belangrijk dat u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoonmaakt. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Bij een slechte mondhygiëne kunt u uw implantaat verliezen.Implantaten die als pijlers dienen onder een overkappingsprothese maakt u schoon met een zachte tandenborstel, ragers en/of (super)flossdraad. Poets tweemaal per dag het deel van het implantaat dat boven het tandvlees uitsteekt. Besteed extra aandacht aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees. Reinig de ruimte onder de spalk met ragers en/of superfloss op aanwijzing van uw tandarts of mondhygiënist. Als u voedselresten en plak rond de implantaten niet weghaalt, gaat het tandvlees ontsteken. Daardoor verliezen ze op den duur hun houvast, gaan ze los staan en kunnen ze pijn veroorzaken.


Hoe lang gaat een implantaat mee?

De levensduur van implantaten is sterk afhankelijk van de mondhygiene, het volgen van PMO controles en het wel of niet roken. Ook diabetes is een risico. Gemiddeld functioneren de implantaten in de onderkaak 98% van de gevallen na 10 jaar nog steeds probleemloos en in de bovenkaak 95% na 10 jaar nog steeds probleemloos.


Nazorg bij implantaten

Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige controle door de tandarts zijn noodzakelijk nadat uw implantaat is geplaatst. De tandarts of kaakchirurg geeft aan wanneer hij u wil terugzien voor controle. De tandarts besteedt bij de controle aandacht aan:

 • De gezondheid van uw tandvlees.
 • De situatie van het kaakbot rondom uw implantaten.
 • Slijtage van de kroon, brug of prothese.

Kosten van implantaten

Wat u moet betalen voor de behandeling is afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en van uw ziektekostenverzekering. Vraag uw tandarts of kaakchirurg naar een offerte en bespreek die altijd met uw verzekeraar.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw tandarts.

Bron: Ivoren Kruis


Plaatsen 6 implantatenEindresultaat met porseleinen brug
  plaatsing-van-6-implantaten Eindresultaat porcelijnen brug

 


De gebruikte implantaten zijn van het merk:

MIS implantaten (http://www.mis-implants.com/)

Indien u een bepaald ander merk van implantaten verkiest, kunt u dit melden en kunnen we hiervoor de meerprijs berekenen.